Klaipėdos žuvies turgus

Mane traukia vietos, kurios niekaip nepasiduoda naujoms mados ir interjero tendencijoms. Kurios nepaisant bėgančių metų, technologijų ir mokslo atradimų tiesiog išlieka savimi.

Pavyzdžiui, vietos, kuriose galima rasti 90-ųjų plakatų, pardavėjų, kurių plaukai pareigingai susukti bigudukais ir supurkšti laku, kur oras vėsinamas pravira fortke, kur langus dengia baltos su ornamentais užuolaidos, kur staltiesės yra šiek tiek perlamutrinės arba šiek tiek su kvarbatkom, kur vabzdžiai gaudomi lipniomis juostelėmis, nuleistomis nuo lubų, kur galima pamatyti darbuotojus, dėvinčius šortus, kojines ir kroksus, kur nuolaidos skaičiojamos skaitliuku arba skaičiavimo mašinėle ir panašiai.

Viena iš tokių autentiškų vietų yra Klaipėdos žuvies turgus (Dar kitaip žinomas kaip Naujasis turgus – šalia žuvies rasite ir mėsos bei daržovių padalinį). Man baisiai patiko. Ne tik džiovintų žuvų (dar kitaip žinomų kaip voblos) puokštėmis, bet ir krūvomis karštai rūkytų ešerių, karšių ir skumbrių, dubenimis pilnais ikrų, per visą šaldytuvą išguldytais unguriais ir labai gardžiais šamais, savo ūsais kutenančiais glotnias šaldytuvų vitrinas.

Tikrai, jeigu norite parvežti iš pajūrio lauktuves, galite užsukti čia. Mes užsukome sekmadienį, nes, pasirodo, sekmadieniais nelabai kas pardavinėja rūkytą žuvį.

Google maps

Love it? Rate itDon’t love itNot greatSatisfiedReally goodLove itLove it? Rate it